Fendt e100 Vario

Think ePossible.

Klaar voor nieuwe wegen! Met de e100 Vario samen naar een duurzame de toekomst. Met deze tractor effent u de weg voor stil werken zonder uitstoot. Waarom zou u niet maximaal profiteren van alle voordelen van de elektrische aandrijving en de compacte constructie? De Fendt e100 V Vario maakt het mogelijk.

Opent nieuwe mogelijkheden.

Maak zelf mee hoeveel deuren er voor u opengaan met elektrische aandrijving. Dankzij de meest moderne technologieën is werken zonder uitstoot en lawaai geen wens meer maar werkelijkheid geworden. De Fendt e100 Vario brengt meer duurzaamheid in uw dagelijkse taken. En dat is duurzaamheid die loont, want door de lagere bedrijfskosten spaart u geld uit.

Overzicht van de modellen

Fendt e107 Vario

Alles is mogelijk.

Fendt e100 Vario – Bekend recept met nieuwe elementen.

Een nieuw aandrijfconcept dat ondanks de vele innovatieve bijzonderheden toch vertrouwd aandoet: de Fendt e100 Vario. Dat is ook geen wonder, want als basis voor de nieuwe elektrische generatie van compacte tractoren dient ons succesmodel, de Fendt 200 Vario. Hier zijn de allerbeste eigenschappen gecombineerd met de voordelen van elektrische aandrijving, wat resulteert in een geheel nieuwe belevenis.

Geveerde vooras

Voorasvering met zijwaartse stabilisatie: voor tot wel 7% meer oppervlaktecapaciteit, en comfortabel en veilig werken.

De voorasvering, met niveauregeling, een veerweg van 80 mm en geïntegreerde zijwaartse stabilisatie, garandeert optimale tractie en zorgt dat u in dezelfde tijd een tot wel 7% groter oppervlak kunt bewerken. Bovendien is dankzij de geïntegreerde zijwaartse stabilisatie en de krachtgesloten Vario-aandrijving de rijveiligheid uitstekend, ook op hellingen en bij voorladerwerk.

Innovatieve elektrische aandrijving

Hoge efficiëntie en weinig energieverlies

Dankzij zijn hoge rendement is de elektromotor een uiterst efficiënte aandrijving voor de Fendt de Vario-transmissie. Door recuperatie kan de elektromotor zelfs energie terugwinnen. Elektromotor en Vario-transmissie zijn via de bekende TMS perfect op elkaar afgestemd. Ook de voorste aftakas wordt direct door de elektromotor aangedreven, zodat er geen energie verloren gaat.

De Vario-transmissie

Een transmissie die overtuigt.

De veelbeproefde Vario-transmissie staat voor veel efficiëntie en vermogen. Hij maakt grote trekkrachten mogelijk van 0,02 km/h tot 40 km/h, een aftakastoerental onafhankelijk van de rijsnelheid en een constante krachtsluiting.

Comfort-fronthefinrichting

Met de ontlastingsregeling kan het werktuig met een oplegdruk die in de terminal kan worden vastgelegd, in zweefstand worden gebracht. Bij werken met een frontmaaier is dat een voordeel, omdat de maaier dan de bodemcontouren precies volgt en steeds dezelfde afstand tot de grond heeft. De gebruikelijke ontlastingsveren zijn daarmee overbodig. Het gewicht dat door het werktuig op de vooras wordt overgebracht, heeft een positieve invloed op de tractie en voorkomt op hellingen dat de trekker omlaag glijdt. Daardoor raakt de zode niet beschadigd. Het ruwe-asgehalte in het voer daalt en de kwaliteit van het voer neemt toe, zo heeft onderzoek uitgewezen. Bij winterwerk, bijvoorbeeld met een sneeuwploeg, zorgt de constante oplegdruk ervoor dat de sneeuw gelijkmatig geruimd wordt.

Beste zicht

Perfect zicht naar voren

De Fendt e100 Vario helpt u de blik steeds vrij te houden, ook als het vriest, bij regen of wanneer de voorlader omhoog staat. Het panoramische raam in het dak zorgt dat u naar voren toe vrij zicht hebt over een hoek van 100 graden. Maar wat nu als op de ruiten een laagje bevroren water ligt? Geen probleem! Met de ruitverwarming voor de voor- en achterruit hebt u in een mum van tijd weer vrij zicht en kunt u zich helemaal aan uw taak wijden.

Uitstekende wendbaarheid

Fendt Reaction-stuursysteem en FendtActive-snelstuursysteem

Tijdens het keren staan het stuurwiel zelden stil. Om desondanks zo weinig mogelijk stuurbewegingen te hoeven maken en een zeer hoog rijcomfort te krijgen, schieten het Fendt Reaction-stuursysteem en het FendtActive-snelstuursysteem u te hulp. U behoudt een fijn stuurgevoel, ondanks de halvering van het aantal stuuromwentelingen aan het eind van de kopakker.

Ruimte voor aanbouwapparatuur als gewend

E-aandrijving verandert veel, maar niet alles.

Sommige dingen zijn anders dan bij tractoren met een verbrandingsmotor, maar bijvoorbeeld niet de aankoppelpunten voor werktuigen. U kunt de werktuigen waar u aan gewend bent gewoon blijven gebruiken en hoeft daar niets van te vervangen.

 

 

Elektrische aandrijving

Met een tractor met E-aandrijving zet u een revolutionaire stap naar de toekomst en levert u een waardevolle bijdrage aan de bescherming van het milieu, doordat u werkt zonder uitstoot. Profiteer van aanzienlijk lagere bedrijfskosten, doordat de energiekosten naar beneden gaan en het onderhoud tot een minimum wordt teruggebracht.

Energiemanagement zoals u het hebben moet

In totaal drie gebruiksmodi maken dat u uit de beschikbare energie alles kunt halen wat erin zit. Kies in de terminal tussen ECO, Dynamic en Dynamic+. Zo kunt u bepalen of het vooral moet gaan om een maximale reikwijdte, om een groot vermogen of extra vermogen gedurende een beperkte tijd.

In het laadmanagement kunnen laadtimers worden ingezet. Daarmee is de e100 Vario op de gewenste tijd klaar voor gebruik en is de accu op bedrijfstemperatuur gebracht. Ook kunnen laadlimieten worden ingesteld om de accu te ontzien. Dat spaart de accu.*
*Deze functie komt via een software-update beschikbaar. Wordt niet meteen vanaf de start van de productie geleverd.

Vario-transmissie en E-aandrijving – Een goed team

Verbonden door een nieuwe tussentransmissie vormt de elektromotor één geheel met de ingaande as van de transmissie. Optimale toerentallen, geen schakelen meer en een absoluut schokvrije krachtoverbrenging zijn hier zoals bij alle tractoren van Fendt standaard.

Ongecompliceerd laden

AC-laden

Laden via wisselstroom met max. 22 kW laadvermogen. Het type 2 contactdoos komt overeen met de automobielstandaard, zodat reeds aanwezige of openbare laadinfrastructuren gebruikt kunnen worden.

DC-snelladen

Snelladen via gelijkstroom met max. 80 kW laadvermogen. Zo kan de e100 Vario in 45 minuten van 20 % naar 80 % worden opgeladen. De CCS-contactdoos komt overeen met de automobielstandaard, zodat reeds aanwezige of openbare laadinfrastructuren gebruikt kunnen worden.

 

Laadinfrastructuur

Vanaf nu is het laden in plaats van tanken! Profiteer van de goedkope energie. AGCO Parts heeft verschillende mogelijkheden voor u om het laden zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen. U kunt kiezen voor een mobiele snellaadkabelset van 22 kW met wandbevestiging of voor een wallbox. Alles vanzelfsprekend in Fendt Design. Op aanvraag en met individueel advies heeft u bovendien de optie van een snellaadpaal (een hypercharger).

Recuperatie

Haal de energie uit de beweging terug. Door de energierecuperatie bij het vertragen of het afdalen laadt de accu van de Fendt e100 Vario zich tijdens het rijden weer op. Door de voetknop in te trappen kan de tractor nog sterker worden vertraagd en wordt ook de recuperatie vergroot. Zo kunt u nog meer uit uw e-tractor halen en verlengt u de gebruikstijd als bij toverslag.

Bekijk hier meer informatie en technische gegevens

Tekst & foto’s: Fendt